sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Fazer Café Turku

fazer cafe, turku, kahvila, fazer Olen hulluna kahviloihin. Onneksi täällä Turussa kahvilakulttuuri onkin ihan omaa luokkaansa. Useimmat suosikkikahvilani sijoittuvat kuitenkin Aurajoen rannalle. Gaggui kaffela, josta olen aiemmin kirjoitellut täällä, löytyy myös hieman sivummasta. Uusin tulokas, tällä viikolla ovensa avannut Fazer Café, pitää majaansa aivan torin laidalla. Olen kerran aiemmin käynyt Helsingin Kluuvikadun Fazer Caféssa. Siskoni puolestaan on kehunut Tampereen Fazer Cafén brunssia. Odotukset olivat siis korkealla.

fazer cafe, turku, kahvila, fazerfazer cafe, turku, kahvila, fazer
fazer cafe, turku, kahvila, fazer Olen varmasti ainut suomalainen, joka ei pidä Fazerin sinisestä (aina vähän jännittää sanoa tätä, sillä sininen tuntuu olevan suomalaisille pyhä asia). Kahvilasta kuitenkin löytyy rutkasti muutakin! Tällä kertaa halusin jotain suolaista, joten päädyin katkarapuleipään, jonka hinta kieltämättä vähän kirpaisi opiskelijan lompakkoa. Toisaalta katkarapujen määrässä ei oltu kyllä säästelty. Tomi puolestaan valitsi lakka-mocca-kakun. Juomana toimi jättimäinen latte. Iloinen ja erityisen asiakaspalveluhenkinen myyjä kertoi, että heiltä saa myös Fazerin erikoisuutta, Red Lattea. Kyseessä on siis latte, jossa on kahvin sijaan rooibos-teetä.

fazer cafe, turku, kahvila, fazerKahvilan sisustus oli älyttömän ihana! Niin Fazer, kun vaan olla voi. Kyselinkin henkilökunnalta, että esiintyykö lattian ja seinien kuosi kenties jossain Fazerin karkkikäärepapereissa, koska ne vaan toivat niin vahvasti sen mieleen. Yllättävä vastaus kuitenkin oli, että eivät esiinny. Pisteet siis suunnittelijoille, mielikuvat toimii. Design House Stockholmin Work Lamp on ollut himotuimmat listallani jo pitkään. Olin siis taivaassa, sillä kahvilassa niitä oli vaikka millä mitalla.

fazer cafe, turku, kahvila, fazer
fazer cafe, turku, kahvila, fazer

Kaiken kaikkiaan mulle tuli valtavan hyvä olo kahvilasta kokonaisuutena. Henkilökunta oli älyttömän mukavaa ja palvelualtista, tunnelma hämärtyvänä syysiltana juuri oikeanlainen, kodikas ja lämmin. Sisustus miellytti myös erityisesti silmääni. Peilit loivat lisää tilan tuntua ja muutenkaan kyse ei ole mistään pienestä kahvilasta, paikkoja on 75 hengelle. Kävelinkin hymy suin ulos kahvilasta ja niin sen kuuluukin olla. Tänne palaan vielä uudelleen.


– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti