sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Suolaisen ja makean suloinen liitto

pizza

On monia ruokia, joissa suolaisen ja makean yhdistelmä ei vain yksinkertaisesti mielestäni toimi. Muistan yläasteelta karmaisevan esimerkin. Paratiisikastike. Kyllä siinä meni samantien päivä pilalle kun ruokalistasta kyseisen sanan bongasi. Ja ei, meidän pienessä maalaiskoulussa ei ollut kuin yksi ruokavaihtoehto. En ymmärrä, miksi broilerin sekaan täytyy laittaa persikkaa ja ananasta. Erityisesti persikan lämmin ja löllyvä koostumus ei sytytä.

Sitten on taas niitä täydellisiä makupareja, kuten piparkakut ja aurajuusto. Suunniteltiin pitkästä aikaa kotiviikonlopun kunniaksi itsetehtyä pizzaa. Jotain muuta kun Americanaa. Ajatus päärynästä ja ilmakuivatusta kinkusta alkoi kutkuttaa. Ja kyllä muuten pääsee samalle listalle piparkakkujen ja aurajuuston kanssa.

taikina

Rukiinen ilmakuivattu kinkku - päärynä pizza 

 pohja: 
 2 dl vettä 
 1 pss kuivahiivaa 
 2 dl ruisjauhoja 
 3 dl vehnäjauhoja 
 3 rkl oliiviöljyä 
 1 tl merisuolaa

 täyte:
 1 dl paseerattua tomaattia
 hyppysellinen yrttejä sekä mustapippuria
 2 kpl isoa mozzarellaa
 2 kpl päärynöitä
 150 g ilmakuivattua kinkkua
 200 g juustoraastetta

 Tarjoiluun tuoreita basilikan lehtiä ja seuraksi punaviiniä.
  pizzapizza, basilika

– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti