On monia ruokia, joissa suolaisen ja makean yhdistelmä ei vain yksinkertaisesti mielestäni toimi. Muistan yläasteelta karmaisevan esimerkin. Paratiisikastike. Kyllä siinä meni samantien päivä pilalle kun ruokalistasta kyseisen sanan bongasi. Ja ei, meidän pienessä maalaiskoulussa ei ollut kuin yksi ruokavaihtoehto. En ymmärrä, miksi broilerin sekaan täytyy laittaa persikkaa ja ananasta. Erityisesti persikan lämmin ja löllyvä koostumus ei sytytä.
Sitten on taas niitä täydellisiä makupareja, kuten piparkakut ja aurajuusto. Suunniteltiin pitkästä aikaa kotiviikonlopun kunniaksi itsetehtyä pizzaa. Jotain muuta kun Americanaa. Ajatus päärynästä ja ilmakuivatusta kinkusta alkoi kutkuttaa. Ja kyllä muuten pääsee samalle listalle piparkakkujen ja aurajuuston kanssa.
Rukiinen ilmakuivattu kinkku - päärynä pizza
pohja:
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
täyte:
1 dl paseerattua tomaattia
hyppysellinen yrttejä sekä mustapippuria
2 kpl isoa mozzarellaa
2 kpl päärynöitä
150 g ilmakuivattua kinkkua
200 g juustoraastetta
Tarjoiluun tuoreita basilikan lehtiä ja seuraksi punaviiniä.
– Karoliina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti