tiistai 29. syyskuuta 2015

Rapujuhlat

rapujuhlat, ravut
Taas saa olla kiitollinen siitä, mistä on tullut. Ei jokainen saa syödä itse pyydystettyjä rapuja. Voin ylpeästi sanoa kantaneeni korteni kekoon tässä hommassa. Ongin nimittäin muutaman kalan pyydykseksi mertoihin. Täytyy kuitenkin myöntää, että en ole vuosienkaan jälkeen oppinut kalastuksen syvintä olemusta. En ole koskaan laittanut matoa koukkuun, enkä tule tulevaisuudessakaan sitä tekemään.

Kalastus onkin ollut hieman hupaisaa. Siskoni sentään kykenee laittamaan madon koukkuun. Hän ei kuitenkaan ota kaloja pois koukusta, minusta puhumattakaan. Yhtenä kesäiltana meidän kalastusoperaatiomme olikin kuin suoraan jostain sketsiohjelmasta. Äiti poimi vuorollaan siskoni ja minun kalasaalista. Kaloja nimittäin tuli jatkuvalla syötöllä. Välillä äidillä oli kaksi onkea samaan aikaan työstettävänä.

rapujuhlat, ravut
On hauskaa päästä seuraamaan ruoan valmistusta ihan sen alkutekijöistä asti. Nämä ravut ovatkin todellista lähiruokaa. Syötit on kalastettu itse Urjalan Rutajärvestä ja ravut on myös uineet mertoihin siellä. Ylhäällä olevassa kuvassa ravut on juuri keitetty ja sen jälkeen ne on laitettu välittömästi kylmään veteen jäähtymään.

Viime vuonna rapuja oli harmittavan vähän ja rapujuhlat jäi kokonaan välistä. Tänä vuonna niitä tulikin sitten viime vuodenkin edestä. Järjestettiin jopa kahdet rapujuhlat!

rapujuhlat, ravut, Iittala, Essence, Teema
rapujuhlat, ravut
rapujuhlat, ravut, kattaus, Iittala, Essence
Koska ravut ovat suolaisia ja niiden kanssa tarjoillaan sitruunaa, saattaa viinin valitsemisen kanssa tulla haasteita. Päätinkin siis kääntyä ammattilaisten puoleen. Alkossa sain todellakin asiantuntevaa palvelua. Ja jos jotain arvostan, niin sitä. Sain pitkän, ihanan, luennon rapuviineistä. Päädyin valitsemaan Mud Housen Sauvingnon Blancin.

Rodukas. Usein viinien kuvaukset naurattaa hassuilla sanavalinnoillaan, mutta tässä osui kyllä nappiin. Tuoksu on voimakkaan herukkainen. Viini on kuiva ja maussa on vahvaa hapokkuutta. En välttämättä joisikaan tätä viiniä pelkiltään seurustelun merkeissä. Tästä huolimatta viini on erittäin hedelmäinen ja pirskahteleva. Maku onkin vahva, mikä käy hyvin yhteen suolaisen ravun ja sitruunan kanssa.

rapujuhlat8
kynttilä, riihimäen lasi


























– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti