keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kesän hauskin coctailmehujää

margarita poptails

Pieni taukohan tekee hyvää. On hyvä myöntää itselleen, ettei aina tarvitse painaa sata lasissa eteenpäin. Melkein kahden viikon tauko blogista oli enemmän kuin paikallaan. Tiukkatahtinen kevät, muutto, harjoittelu ja kaksi työtä päällekkäin. Kyllä se ihmisestä mehut vie. Mutta hei täällä ollaan taas!

Näin pikkulauantain kunniaksi ajattelin jakaa teille hassunhauskan videon, jonka työstin harkassa. Niin ja harkasta puheen ollen, ruokatoimituksessa ei tuo kesäkunto oikein jostakin kumman syystä edennyt, herkkuja kun tulvi joka nurkasta. Eli ei muuta kun mehujäät pakastimeen ja lenkille.

Jos Soppa365 ei ole teille tuttu, käykää ehdottomasti tsekkaamassa. Kirjottelin sinne harkassa juttuja ja sieltä löytää ruokaohjeet niin arkeen kuin juhlaankin. Ihan huippu sivusto! Myös tämän kyseisen reseptin meikäläisen raapustamana löydätte sieltä.






Margarita poptails
(5 mehujäätä)

1/2 minivesimeloni
1/2 dl glukoosisiirappia
1 dl sokeria
2 + 3 limettiä
3 cl tequilaa
suolaa

lisäksi
5 kpl jäätelötikkuja
5 kpl pieniä kertakäyttömukeja


Poista vesimelonista kuoret ja pilko se paloiksi ja laita blenderiin. Mittaa joukkoon glukoosisiirappi, sokeri ja kahden limetin mehut. Soseuta tasaiseksi.

Kaada seos siivilän läpi kulhoon ja jätä hetkeksi valumaan. Pilko sillä välin limetit jäätelöikkuja varten. Leikkaa jokaisesta limetistä 2 noin 1 sentin paksuista viipaletta.

Kaada valunut seos kannuun ja siitä pieniin kertakäyttömukeihin. Älä täytä ihan pintaan asti, jotta limettisiivuille jää tilaa.

Laita mehujäät pakastimeen noin kahdeksi tunniksi, että seos hieman jähmettyy.
Kun seos on on hieman jähmettynyt, tee pienet viillot limettiviipaleiden keskelle ja laita jäätelötikut niistä läpi. Laita jäätelötikut mehujäihin. Anna jäätyä pakastimessa vielä noin 8 tuntia.

Poista mehujäät kertakäyttömukeista pyörittelemällä niitä kuumassa vedessä. Viimeistele ripottelemalla mehujäiden päälle suolaa.



 – Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti