tiistai 29. maaliskuuta 2016

Yllätyskeitto

päärynäkeitto

Mietin pitkään, että mikä olisi mielenkiintoinen sesonkikasvi maaliskuulle. Pohdiskelin päärynää, mutten oikein keksinyt mitään kivaa suolaista ohjetta. Sitten törmäsin tähän mielenkiintoiseen reseptiin. Suosittelen ehdottomasti kaikille Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjaa! Tässä hieman muunneltu versio Virpin kehittämästä ihanasta kokeilemisen arvoisesta herkusta.


Päärynä-pinaattikeitto 
(kahdelle pääruoaksi)

puolikas sipuli
2 kypsää päärynää
200 g pakastepinaattia
400 ml kookosmaitoa
2 dl vettä
kasvisliemikuutio
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta korianteria
1 dl cashewpähkinöitä
merisuolaa
mustapippuria


Kuori ja pilko päärynät ja sipuli. Laita hienonnetut jäiset pinaatit kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele pari minuuttia.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipulisilppua ja päärynöitä vielä pari minuuttia, niin että ne pehmenevät. *

Lisää tämän jälkeen kookosmaito, vesi ja kasvisliemikuutio sekä yrttisilppu ja cashewpähkinät. Keitä seosta vielä noin viisi minuuttia ja lisää suola sekä mustapippuri.

Soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Koristele oliiviöljyllä, yrteillä ja pähkinöillä makusi mukaan.


* Voit nostaa pinaatit hetkeksi pois kattilasta, jos kattila on pieni. Itse käytin isoa paistokasaria, joten siirsin vain pinaatit pannun reunalle. Järkevintähän olisi tosiaan käyttää sitä kattilaa, jotta säästyisi ylimääräiseltä tiskiltä. Omistan kuitenkin vain teflon-pinnotteisia kattiloita, joten joudun soseuttamaan keitot erillisessä tupperwaren muoviastiassa, heh. Sosekeittoihin soveltuva kattila on kyllä siellä ostoslistalla...

päärynäkeitto2


– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti