maanantai 25. tammikuuta 2016

Kevyempi avokadopasta

Joojoo tiedän, että avokadopasta on so last season, mutta nyt jos koskaan on se aika vuodesta, kun avokadoa kannattaa pistellä suuhunsa! Sain äidiltä joululahjaksi Satokausikalenterin ja innostuin sen verran, että ajattelin nyt joka kuukausi jakaa täällä jonkin reseptin, jossa käytetään juuri sen kuukauden sesonkikasviksia.

Sesonkikasviksissa parasta on just se, että koska niitä saa juuri sillä hetkellä paljon, myös hinta on alhaisempi. Maku on mitä parhain, sillä ovathan kasvikset luonnollisesti parhaita juuri silloin kun ne ovat tuoreimmillaan. Tammikuu on erityisesti  ulkomaisten sesonkihedelmien juhlaa. Appelsiinit, verigreipit, veriappelsiinit ja kiivit ovat valloittaneet kauppakassini. Itselle veriappelsiini on melko uusi tuttavuus. Tällä herkulla on poikkeuksellisen lyhyt huippusesonki. Se alkaa tammikuun lopussa ja kestää vain maaliskuun loppuun asti. Mihin niitä karkkeja tarvitaan kun hedelmät maistuu paremmilta!

avokadopasta2

Avokadopasta kesäkurpitsaspaghetilla
(kaksi pienehköä annosta)

2 avokadoa
1 pieni valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
kourallinen tuoretta basilikaa
hyppysellinen merisuolaa

1,5  isoa kesäkurpitsaa
oliiviöljyä

päälle
0,5 dl pinjansiemeniä
muutama oliivi
tuoreita basilikanlehtiä
rouhittua mustapippuria


Puolita avokadot veitsellä ja poista kivet. Kaavi avokadoista sisukset astiaan. Pilko valkosipuli ja laita se avokadojen joukkoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Lisää vielä basilikan lehdet ja hyppysellinen suolaa. Sekoita tasaiseksi seokseksi tehosekottimessa tai sauvasekottimella.

Pese kesäkurpitsa huolellisesti ja suikaloi se kuorimaveitsellä tai juustoraastimella pitkittäissuunnassa ohuiksi suortuviksi. Sekoita keskenään kesäkurpitsapasta ja avokadoseos sekä lisää joukkoon loraus oliiviöljyä. Ripottele päälle pinjansiemeniä, oliiveja, basilikanlehtiä silputtuna ja hieman rouhittua mustapippuria.

Halutessa ohjeeseen voi lisätä myös perinteiseen avokadopastaan kuuluvat chilin ja parmesanin.

avokadopasta1
 


– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti