Glögijuustokakku
pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita
täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 tl piparkakkumaustetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
2 rkl vettä
kiille:
2 dl glögitiivistettä
1 dl kylmää vettä
3 liivatelehteä
Murskaa piparkakut hienoksi ja sulata voi. Yhdistä ne ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm).
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon piparkakkumauste. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan mehu keskenään.
Kuumenna 2 ruokalusikallista vettä kuumaksi kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen koko ajan sekoittaen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita sen jälkeen varovasti kerma seoksen joukkoon.
Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna pari ruokalusikallista glögiä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuuman glögin joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon loput glögistä ja vesi. Levitä seos varovaisesti lusikalla täytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.
Koristeluun valkosuklaata ja glögimausteita.
– Karoliina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti