lauantai 26. joulukuuta 2015

Vastaisku suklaaherkuille: glögijuustokakku

Täällä vanhempien luona ei ainakaan sään puolesta ole kovin jouluinen tunnelma. Olen herännyt nyt kolmena peräkkäisenä yönä veden rummuttaessa ikkunaan. Mutta onpahan voinut keskittyä lautapeleihin, kirjoihin ja ennen kaikkea syömiseen. Tapaninpäivänä alkaakin usein jo suklaat ja laatikot tuntua mahassa. Jos herkkuhammasta vielä kolottaa, mutta tekee mieli jotain raikkaampaa herkkua, on tämä kahvipöydän kaunistus oivallinen vaihtoehto. Ja mikä estää nauttimasta tätä myös vaikkapa uutena vuotena.

glögikakku3


Glögijuustokakku 

pohja: 
200 g piparkakkuja
75 g voita

täyte: 
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 tl piparkakkumaustetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
2 rkl vettä

kiille: 
2 dl glögitiivistettä
1 dl kylmää vettä
3 liivatelehteä

Murskaa piparkakut hienoksi ja sulata voi. Yhdistä ne ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm).

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon piparkakkumauste. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan mehu keskenään.

Kuumenna 2 ruokalusikallista vettä kuumaksi kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen koko ajan sekoittaen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita sen jälkeen varovasti kerma seoksen joukkoon.

Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna pari ruokalusikallista glögiä kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuuman glögin joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon loput glögistä ja vesi. Levitä seos varovaisesti lusikalla täytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.


Koristeluun valkosuklaata ja glögimausteita.

glögikakku6

– Karoliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti